Wie wij zijn

Geschiedenis

De Lorenzo IJs werd opgericht in 1935, door de familie Lorenzo. Deze familie behoorde tot de eerste Italianen die naar Nederland kwamen, op zoek naar een betere toekomst. Voordat de Lorenzo’s de deuren openden aan de Cederstraat heeft er geruime tijd een melkboer gezeten. In 1935 is het pand leeg gekomen en hebben de Lorenzo’s het pand betrokken in de altijd gezellige en gemoedelijke bomenbuurt.

In de daarop volgende jaren is er weinig veranderd in de winkel, het is traditioneel gebleven. In 2001 is de zaak overgedaan aan de twee Italiaanse broers Mauro en Diego, velen van u zullen deze broers hier getroffen hebben, aangezien ze hier tien jaar met hart en ziel ijs hebben gemaakt en verkocht. Hiervoor waren zij actief in de ijswereld met een winkel aan de Beeklaan.

Tot op de dag van vandaag maken wij hier al ons ijs dagelijks vers. Natuurlijk nog steeds volgens het unieke geheime recept en op traditionele wijze. Ons ijs is vervaardigd uit natuurlijke producten en met zorg samengesteld.

Ambachtelijk ijs

Wij bereiden ons ijs dagelijks vers met onze tientallen jaren oude machines. Voor ons ijs gebruiken wij echt fruit, pure chocolade en de beste noten. Voor elke smaak die bij ons in de vitrine ligt is gezocht naar de allerbeste samenstelling en grondstoffen. Zo wordt bijvoorbeeld ons citroen ijs gemaakt op basis van citroenen uit Siciliƫ. Bijna al onze smaken zijn zonder gluten. Verder hebben we ijs zonder melk of zonder suiker, ook hebben we glutenvrije oublie hoorns.

Bekijk ons aanbod op de homepagina, het kan voorkomen dat enkele smaken niet te vinden zullen zijn in de vitrine, aangezien wij een wisselend aanbod hebben.

"Wij gebruiken geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen!"

wie_wij_zijn
wie_wij_zijn